Caroline van Keeken, tekstschrijver van OUT AND ABOUT, interviewt Francisco Paramos, die middels film en fotografie meetings & events vastlegt in opdracht van onze klanten.

Wat is jouw specialiteit?
“Event- en interieurfotografie, en portretten. Ik maak foto’s en video’s die een verhaal vertellen. Daar let ik altijd op. Het zijn nooit zomaar beelden; het zijn verhalen.”

Hoe doe je dat tijdens een evenement?
“Ik probeer de emotie te vangen. En erbij te zijn op het juiste moment. Daarvoor kijk ik naar de details, want die zijn ontzettend belangrijk. Een foto of video is geslaagd, wanneer ik iemands mimiek heb weten vast te leggen. Of wanneer je een bepaalde interactie tussen mensen terugziet.”

Wat heeft je het meest verbaasd tijdens het fotograferen van evenementen?
“Dat je een band krijgt met de mensen die je fotografeert. Ik verdiep me echt in wat ik zie, en maak niet zomaar even een paar foto’s. Dat leidt er dan dus toe dat je een relatie opbouwt. Erg leuk vind ik dat.”

Gaat er ook wel eens wat mis?
“Tuurlijk. Mijn grootste blunder voltrok zich tijdens een bruiloft. Ik heb altijd twee camera’s bij me, en die zijn vastgegespt aan riemen op mijn borst. Precíes tijdens het jawoord viel één van die camera’s op de grond. Bam! Het bruidspaar keek verschrikt op, net als de gasten en de trouwambtenaar. Gelukkig was er niets kapot, maar ik geneerde me wel.”

Wie zijn jouw voorbeelden?
“Rich Stapleton, die fotografeert voor het bekende Cereal Magazine. En Toby Mitchell, en Patrick Chin die prachtige architectuurbeelden maken. Net als Patrick Chin fotografeer ik graag mooie ruimtes mét mensen. Niet enkel grote, lege vlakken dus. Maar goed. Ik kijk liever niet zoveel naar het werk van anderen. Ik wil niet beïnvloed raken.”

Op welk fotoproject ben je het trotst?
“Op mijn fotoboek ‘Adriana, Elisa, Manuele, Ludovina’. Hiervoor heb ik vier bijzondere vrouwen gevolgd tijdens belangrijke momenten in hun leven.”